Pablo Escobar van de Balkan spoorloos

De man die leiding zou geven aan een Albanese criminele organisatie die in Nederland flink huishoudt, is na een grote politieactie van België en Griekenland spoorloos. De ’Pablo Escobar van de Balkan’ is een topambtenaar op het gebied van transport in Albanië.

Lees meer »

Johnson haalt Hitler en Napoleon van stal

LONDEN (ANP) - Om bij Engelsen de afkeer van het continent en de EU aan te wakkeren, heeft de Britse politicus Boris Johnson twee Europese leiders aangehaald die de ondergang van het Britse Rijk hoog op hun agenda hadden staan.

Lees meer »

Hoe vies is de Amsterdamse lucht?

De luchtkwaliteit in Nederland voldoet niet overal aan de Europese normen, blijkt uit metingen van Milieudefensie. Maar of Brussel nu ingrijpt? Elders in de EU slaat de viezeluchtmeter veel hoger uit.

Lees meer »

Kan Ahmed Aboutaleb de PvdA redden?

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zou zich wel eens kunnen ontpoppen als de redder van de PvdA. 13 procent van de kiezers zou op de partij stemmen als de populaire burgemeester lijsttrekker werd.

Lees meer »

Excuses voor het gooien van eieren naar asielzoekers

Zeven jongeren die donderdagavond in het Brabantse Gilze asielzoekers met eieren hebben bekogeld, hebben zaterdag hun excuses aangeboden. De jongens gooiden donderdag rond acht uur vanuit een rijdende auto eieren naar asielzoekers. Eén van de migranten raakte lichtgewond aan zijn arm, meldt BN/DeStem.

Lees meer »

Aboutaleb populairste PvdA'er, zou Rutte verslaan

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zou zich wel eens kunnen ontpoppen als de redder van de PvdA. Volgens een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van het AD, zal 13 procent van de kiezers op de partij stemmen als de populaire burgemeester lijsttrekker is.

Lees meer »