NS start in 2018 met hoogfrequent rijden

Reizigers tussen Amsterdam en Eindhoven, en Utrecht en Houten-Castellum kunnen vanaf december 2017 gebruikmaken van zes intercity's per uur. De NS gaat vanaf dan starten met het hoogfrequent rijden, waardoor er elke tien minuten een trein rijdt op dit traject. Nu rijden er nog vier treinen per uur.

Lees meer »

'Dit jaar geen visumvrij reizen voor Turken'

De couppoging in Turkije heeft mogelijk ook gevolgen voor het geplande visumvrij reizen van Turken naar de Europese Unie. EU-commissaris Günther Oettinger zei tegen Duitse media niet te verwachten dat Turken dit jaar al zonder visum naar de EU kunnen komen.

Lees meer »

Meeste bedrijfsongevallen in de metaalsector

Medewerkers in de metaalsector en bouwvakkers zijn van alle beroepen gemiddeld het vaakst betrokken bij een bedrijfsongeval. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat samen met TNO onderzoek deed naar arbeidsomstandigheden.

Lees meer »

Belgische politie: Vierdaagse Nijmegen mogelijk doelwit aanslag

De politie in België heeft gisteravond een officieel bericht uit Nederland gekregen waarin melding wordt gemaakt van een mogelijke aanslag tijdens het vuurwerk van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Dat bevestigt een medewerker van het OCAD, de Belgische variant van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTB)

Lees meer »

Politieagenten dringen aan op meer maatwerk

De basisteams bij de politie zijn te groot en er zijn te veel leidinggevenden. Dat gaat ten koste van het contact tussen agenten en burgers. Er is meer maatwerk nodig, staat in het rapport Politie en Wetenschap dat maandag is verschenen.

Lees meer »