'Diepgravend' onderzoek naar bedrijf Dupont

Minister Asscher laat 'diepgravend onderzoek' doen naar het gedrag van het bedrijf Dupont. Dat zegt hij in een brief aan de Tweede Kamer. Het onderzoek richt zich op twee fabrieken op het Dupont-complex in Dordrecht, waar werd gewerkt met de stoffen C8 (of PFOA) en DMAC.

Lees meer »

Ambities Aboutaleb om PvdA te leiden stuiten op verzet

De ambities van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb om de PvdA te leiden stuiten op verzet. ,,Rotterdam is geen tussenstation", zegt zijn voorganger Bram Peper. Aboutaleb moet zijn ambities in de landelijke politiek laten varen en zijn termijn als burgemeester uitzitten, vindt hij.

Lees meer »

Lager loon 50-plusser

AMSTERDAM - Werkloze 50-plussers moeten een deel van hun salaris inleveren om weer aan werk te komen. Op die manier kan de ouderenwerkloosheid aangepakt worden

Lees meer »

MH17-geheimen uit bankkluis

ROTTERDAM - In de jacht op de massamoordenaars van de MH17-inzittenden heeft justitie in Zwitserland een bankkluis laten openen en beslag laten leggen op naar verluidt explosieve papieren van een privé-detective.

Lees meer »

Moeder van zieke Bo: 'We hebben nog niets gehoord van de uitvaartverzekeraar'

Laura Prins (40) postte afgelopen weekend een brief van verzekeringsmaatschappij Ardanta op haar Facebookpagina. "Een eerste confrontatie dat het gewone leven definitief niet meer geldt als je te maken krijgt met kinderkanker", schreef ze erbij. In de brief wordt Laura's dochtertje Bo (9) een uitvaartverzekering geweigerd. "En dat terwijl Bo's vooruitzichten zo ontzettend goed zijn…"

Lees meer »

Gezocht: eigenaren gestolen kettingzagen en bladblazers

Volgeladen gereedschapskisten, pneumatische hamers en kettingzagen: de onlangs opgepakte inbrekers die het hadden voorzien op klusbedrijven en hoveniers in de regio Den Haag, Rotterdam en Oostvoorne maakten voor tienduizenden euro's buit. De politie zoekt nu de rechtmatige eigenaren.

Lees meer »