ECONOMIE

V&D was al jarenlang reddeloos verloren

Waar ging het fout met V&D? Het is verleidelijk om naar de grote verhuurders, de banken of ex-eigenaar Sun Capital te wijzen, maar dat is kortzichtig. De echte neergang van het uit 1887 stammende warenhuis van Willem Vroom en Anton Dreesmann startte al decennia eerder.

Lees meer »

Bakkers bezinnen zich op een schadeclaim

Het Dordtse Continental Bakeries bereidt een schadeclaim voor. De bakkersonderneming wilde Bolletje in 2012 kopen, maar de Autoriteit Consument en Markt verbood dat. Volgens het college van beroep voor het bedrijfsleven een fout besluit.

Lees meer »

'Amsterdam dé Nederlandse stad om in te investeren'

Europese ondernemers kunnen het beste terecht in Amsterdam voor hun zaken. Dit blijkt uit het internationale rapport van fDi Magazine, een onderdeel van het zakenblad. Amsterdam staat in twee categorieën in de top 10, namelijk in de algemene ranglijst en in de categorie 'Grote Europese steden van de Toekomst 2016/17'.

Lees meer »

'Amsterdam wordt Silicon Valley van financiële sector'

De financiële sector is 'hot' in Nederland. Kenners zeggen dat Amsterdam kan uitgroeien tot het Silicon Valley van de financiële sector. Uit de hele wereld stappen mensen op het vliegtuig om hier te gaan werken bij hippe financiële start-ups, de zogenoemde fintech-bedrijven.

Lees meer »