Kamer verontwaardigd over 'plascontract'

Tot in de Tweede Kamer is er verbazing over de plasregels in verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis. RTV Rijnmond sprak gisteren een familielid dat met een formulier liet zijn dat een bewoner drie keer per dag mag plassen: 11.00, 14.00 en 18.00 uur. Kamerleden willen opheldering van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).

Lees meer »

Kritiek op privéfeestje minister Van der Steur in Parijs

Er is ophef ontstaan over een feestje dat minister Ard van der Steur eerder dit jaar heeft gehouden in de ambassadeurswoning in Parijs. De bewindsman gaf de partij zonder dat hij voor de locatie betaalde. De woning van de ambassadeur wordt van belastinggeld bekostigd. In Den Haag is nu de vraag ontstaan of dat wel mag: een minister die een ambassadeurswoning gebruikt voor een privéfeestje.

Lees meer »

Tien jaar cel voor trucker die door telefoon gezin doodrijdt

De Poolse trucker Tomasz Kroker is vandaag in Engeland veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor de dood van een moeder en drie kinderen. De 30-jarige vrachtwagenchauffeur was op de fatale dag bezig met zijn smartphone en reed daardoor vol op de auto in van Tracy Houghton en haar kinderen.

Lees meer »

Hoge Raad: Politie mag niet etnisch profileren in verkeer

De politie mag op straat niet zomaar een willekeurig voertuig uitkiezen voor een verkeerscontrole op basis van uitsluitend de etnische of religieuze kenmerken of achtergronden van de bestuurder of de inzittende. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald in een zaak over zogenoemde dynamische verkeerscontroles.

Lees meer »