Politie zoekt witwasverdachte Klaas Otto na inval

De politie is op zoek naar Klaas Otto (48) uit Bergen op Zoom, de oud-voorman van motorclub No Surrender die verdachte is in een witwasonderzoek. Woensdagmiddag is de recherche zijn woning binnengevallen op het woonwagenkamp aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom, maar de verdachte bewoner was niet aanwezig.

Lees meer »

Onrust in de top van het GVB

Het rommelt in de top van het gemeentelijk vervoerbedrijf (GVB). Directeur Karel van Gils vertrekt, zijn collega Inge Vermeulen zit volgens ingewijden al langere tijd thuis.

Lees meer »

Er dreigt een potje blufpoker tussen Brussel en Ankara

Het Europees Parlement wenst niet te buigen voor de Turkse president Erdogan. Als Ankara niet aan alle 72 voorwaarden voor visumvrij reizen voldoet - inclusief aanpassing van de antiterreurwetten - dan piekert het parlement er niet over om de visumliberalisering zelfs maar in stemming te brengen.

Lees meer »

'Nederland overtreedt Europese normen NO2'

AMSTERDAM - De luchtkwaliteit in Nederland voldoet niet aan de Europese normen. Er zit op tal van plaatsen meer stikstofdioxide in de lucht dan het wettelijk toegestane jaargemiddelde van 40 microgram per kubieke meter. Dat is vooral op drukke binnenstedelijke wegen met veel autoverkeer het geval.

Lees meer »