Nieuwe jihadi's razendsnel geradicaliseerd en piepjong

Ze zijn jonger, minder gelovig dan hun voorgangers en radicaliseren in razend tempo. Een nieuwe generatie jihadisten staat op, blijkt uit een grootschalig terreuronderzoek in Europa dat vrijdag wordt gepresenteerd. En lang niet alle landen weten wat ze daarmee aan moeten.

Lees meer »

'Verdeeldheid EU over lidmaatschap Oekraïne'

Een groep van vijf EU-landen, waaronder Nederland, heeft zich tijdens de onderhandelingen over het associatieverdrag met Oekraïne verzet tegen een EU-lidmaatschap voor dat land. Dat zegt de Franse topdiplomaat Pierre Vermont vrijdag in een interview met de Volkskrant.

Lees meer »

Dierenhulp onder verdenking van gesjoemel met miljoenen

Nog geen dubbeltje van elke ingezamelde euro werd besteed aan waar het voor was bedoeld: het goede doel. De politie Oost-Nederland heeft daarom invallen gedaan bij stichtingen die zich vooral op dierenhulp richtten, maar het geld in eigen zak zouden steken. Het zou gaan om miljoenen. ,,De politie voert een hetze tegen ons,'' reageert een bestuurder boos.

Lees meer »

Stevige uithaal Erdogan naar Nederland en België

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op de Amerikaanse nieuwszender CNN hard uitgehaald naar Nederland en België. ,,Die landen snappen niet waar jihadisten voor staan.'' Volgens Erdogan hebben de westerse landen niet genoeg gedaan op het vlak van informatie-uitwisseling in de strijd tegen terrorisme.

Lees meer »

Politie vreest voor liquidaties

De douane in Antwerpen heeft een lading van maar liefst vijf ton cocaïne onderschept tussen een partij ananassen in de haven. De drugs, met een straatwaarde van 150 miljoen euro, was bestemd voor de Nederlandse markt. Drie verdachten zijn opgepakt. De Nederlandse politie smeekt dat betrokkenen zich aanmelden uit vrees voor liquidaties. "Er zijn al moorden gebeurd voor minder dan dit."

Lees meer »