Ex-trucker (62) doodgereden aan voordeur

Een 62-jarige voetganger werd gisterenochtend om iets voor zeven doodgereden aan zijn voordeur. Ex-trucker Patrick De Clercq werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen op het zebrapad aan het kruispunt van de Kanaalstraat en de Monumentstraat in Evergem.

Lees meer »

"Boezemvriend? Een lafaard, ja"

Zou passagier Philippe Nijs (33) nog geleefd hebben als zijn vriend Xavier L. (34) niet was weggelopen? Die vraag houdt de vrienden van de mannen bezig. Voor de familie van Philippe is dat antwoord niet belangrijk: "Xavier is geen vriend, hij is een lafaard."

Lees meer »

Tot 7 jaar cel voor internationale drugsbende

Een bende van zeven Nederlanders en allochtone Brusselaars is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot effectieve celstraffen van drie tot zeven jaar voor hun betrokkenheid bij internationale cocaïnetransporten tussen de Dominicaanse Republiek en Antwerpen.

Lees meer »

"Die familie deinst voor niets terug"

"Die familie deinst voor niets terug." Bij vogelhandel De Gouldamandine in Varsenare kijken ze niet op van de heisa rond veldrijdster Femke Van den Driessche, die op het WK betrapt werd met een motortje in haar fiets. Haar vader Peter en broer Niels riskeren tot 5 jaar cel voor de diefstal van twee dure parkieten in de winkel.

Lees meer »

Verkiezingen in VS zijn begonnen: Hoe werkt het?

De hele wereld kijkt gespannen toe als de Amerikanen hun nieuwe president kiezen. Maar de weg naar het Witte Huis is lang, heel lang. Kandidaten begonnen al ruim een half jaar geleden met campagnevoeren. In februari wordt voor het eerst echt gestemd.

Lees meer »

ECB: Binnenkort betalen met 06-nummer

Binnenkort geld overmaken via een e-mailadres of telefoonnummer? Als het de Europese Centrale Bank ligt wordt dat binnenkort mogelijk, zo meldde directielid Yves Mersch in een interview met de zakelijke nieuwszender RTLZ.

Lees meer »

"Vrouwelijke FARC-rebellen zijn het ergste. Als je gevangengenomen wordt, bid je dat het door mannen is"

De notoire FARC-guerrillabeweging en de Colombiaanse regering mogen dan wel voorzichtig richting een historisch vredesverdrag schrijden, het conflict tussen het leger, rechtse paramilitairen en linkse rebellen is het langste en bloedigste conflict ooit in een Latijns-Amerikaans land, en houdt de rebellen voorlopig nog in hun goed verstopte en zwaarbewaakte kampen in de jungle.

Lees meer »