Ouders starten klassen voor hun gehandicapte kinderen

Ouders van zwaargehandicapte kinderen willen dat hun kind tóch onderwijs krijgt en richten daarom zelf klassen op in gewone scholen. Hun kinderen zijn anders aangewezen op de dagopvang, maar daar leren ze niks. Staatssecretaris Dekker is enthousiast en wil ouders helpen.

Lees meer »

Vader: Ik weet dat ik Tygo onder water duwde

In de Dordtse rechtbank is dinsdag het strafproces begonnen tegen vader Remko V. (34) die volgens justitie op 20 oktober in zijn woning aan het Frida Katzerf in Dordrecht zijn zoon Tygo (4) van het leven beroofde en dat probeerde bij zijn 6-jarige dochter.

Lees meer »

Arts geeft fouten toe na dood tieners

Een cardioloog van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft dinsdag bij de tuchtrechter erkend dat hij een foute diagnose heeft gesteld, waarna Roos (16) en Juri (19) zijn overleden. Volgens de ouders had de specialist de dood van hun kinderen kunnen voorkomen.

Lees meer »

Amersfoorts klooster blijkt pedopensionaat

Het Amersfoortse jongensinternaat Saint Louis was in de jaren '50 en '60 jarenlang decor van seksueel misbruik van tientallen jongens. Een van die misbruikte jongens van toen, Pieter C. (60) uit Antwerpen, is onlangs ontmaskerd als een van de kopstukken van een internationaal kinderpornonetwerk.

Lees meer »

Vrouwen serieverkrachting: wat bezielde deze man?

Onder de beschermende zorg van negen familierechercheurs, woonden zes slachtoffers van een aanranding of verkrachting de rechtszaak tegen de Utrechtse serieverkrachter bij. Eén brandende vraag van alle vrouwen zal echter nooit beantwoord worden: Wat bezielde deze man?

Lees meer »

Welk kopstuk lekte er uit de commissie-Stiekem?

De onvervalste 'whodunit' aan het Binnenhof krijgt woensdagochtend een ontknoping, als duidelijk moet worden welke fractievoorzitter in de Tweede Kamer in 2014 geheime informatie lekte naar de media. De onderzoekscommissie die zich stortte op deze detective presenteert om 11.30 uur haar rapport aan de Tweede Kamer. Het 'misdrijf' in vijf delen.

Lees meer »