Zeven rechtbanken blijven open voor grote zaken

De zeven rechtbanken die met inkrimping werden bedreigd blijven 'volwaardige rechtspraaklocaties'. Eerder leek het erop dat de rechtbanken in Almelo, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen alleen nog 'kleine' zaken zouden gaan doen.

Lees meer »

Volle treinen: massaclaim in voorbereiding

De NS kan een forse claim tegemoet zien van Consumentenclaim. Het bedrijf zocht uit of de problemen rondom volle treinen aan te pakken zijn. Directeur Stef Smit denkt dat de Nederlandse Spoorwegen niet in voldoende mate haar inspanningsverplichtingen nakomt als het gaat om drukte in de trein.

Lees meer »

Zus Holleeder: Mijn broer heeft een ongezonde bloeddorst

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, getuigt vandaag in het grote liquidatieproces. Astrid nam gesprekken met haar broer op en dat was niet zonder risico. "Hij was alert op verraad. Stellen van vragen was onmogelijk. Hij wantrouwt meteen en denkt dat je iets voor de politie doet."

Lees meer »

Erdogan betreurt neerhalen Russisch toestel

De Turkse president Erdogan zegt het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig te betreuren. "We hadden liever gehad dat het niet was gebeurd, maar het is wel gebeurd. Ik hoop dat zoiets zich nooit meer voordoet," zei hij.

Lees meer »

Dijsselbloem: Uitkeringen vluchtelingen blazen ons systeem op

De vluchtelingencrisis bedreigt de sociale welvaartsstaat in Europa. Als de 28 landen van de Europese Unie niet snel nauw gaan samenwerken om de instroom van vluchtelingen aan de buitengrenzen aan te pakken, dan gaat het mis en is het tijd voor drastischer maatregelen, zegt minister Jeroen Dijsselbloem.

Lees meer »