Cruijff veel groter dan zijn eigen biografie

De grootste Nederlandse voetballer aller tijden kreeg postuum de boeklancering hij verdiende. De autobiografie 'Johan Cruijff - Mijn Verhaal' is een tijdloos document, opgetekend uit de mond van Nummer 14 zelf. Maar verwacht vooral geen baanbrekende, nieuwe vergezichten.

Lees meer »

Korpschef doet aangifte tegen voormalig or-voorzitter politie

Korpschef Erik Akerboom heeft aangifte gedaan tegen de voormalig voorzitter van de ondernemingsraad van de politie, Frank Giltay. De baas van de politie deed dit na resultaten van een oriënterend onderzoek. Bij uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) en zijn oud-voorzitter zijn ,,onregelmatigheden geconstateerd in de verantwoording van deze bestedingen'', licht Akerboom toe.

Lees meer »

Vader zet reactie zoontje op overlijden moeder op Facebook

Een hartverscheurende video waarin te zien is hoe een 8-jarig jongetje instort wanneer hij te horen krijgt dat zijn moeder is overleden aan een overdosis heroïne zorgt voor een hoop commotie op sociale media. De vader zegt dat hij het op internet heeft gezet om verslaafden een spiegel voor te houden, maar anderen reageren boos op het feit dat hij het gevoelige moment openbaar maakt.

Lees meer »

CDA wil ouderen flink compenseren na zware jaren

Het CDA wil ouderen met een klein pensioen 'substantieel compenseren' voor de achterstand die zij hebben opgelopen door het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma, dat vanochtend is gepresenteerd. Hoeveel ouderen erbij zouden moeten krijgen is niet duidelijk.

Lees meer »

Hennis faliekant tegen herinvoering dienstplicht

Minister van Defensie Jeanine Hennis maakt de kachel aan met de herinvoering van de militaire dienstplicht. Het idee 'bekt lekker', maar is te duur en strookt niet met een professionele krijgsmacht die de opgelopen spanningen in de wereld het hoofd kan bieden. Dat zegt ze in een interview in het AD.

Lees meer »

Hepatitis eist onnodig veel levens

In Nederland sterven jaarlijks 500 patiënten aan leverziekten door chronische hepatitis, van wie mogelijk 400 onnodig. Dat is fors meer dan wordt aangenomen, blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Hoewel er medicijnen zijn, worden veel patiënten niet behandeld.

Lees meer »