Wat moet er gebeuren met de kunst uit de Krim?

Wat moet er gebeuren met de kunstvoorwerpen uit het door de Russen geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim, die het Allard Pierson Museum sinds twee jaar onder zijn hoede heeft? Hierover buigt de rechtbank in Amsterdam zich vandaag.

Lees meer »

Yahoo scande e-mails voor veiligheidsdienst VS

Yahoo heeft vorig jaar software ontwikkeld en gebruikt om binnenkomende e-mails van klanten te onderzoeken op specifieke informatie. Dit was een verzoek van Amerikaanse veiligheidsdiensten NSA en FBI, stellen specialisten vandaag tegen Reuters.

Lees meer »

Ruim 17 miljoen besteed aan bijstandsuitkeringen

Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten hebben het eerste halfjaar van 2016 gezamenlijk ruim 17 miljoen uitgegeven aan bijstandsuitkeringen. In Leidschendam-Voorburg en Wassenaar steeg het aantal uitkeringsgerechtigden licht, in Voorschoten bleef het aantal gelijk op 334 mensen.

Lees meer »

Cel en locatieverbod geëist tegen bandenprikker

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 16 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 20-jarige Quentin S. uit 's-Gravenzande voor het lek prikken van circa 300 banden in Westland. Ook eist het OM dat hij een proeftijd krijgt van 3 jaar en dat hij niet in Westland mag komen.

Lees meer »