Brussel: Turkije verwijdert zichzelf te ver van Europa

Turkije heeft zich de afgelopen tijd op tal van terreinen verwijderd van Europa. Voor een eventueel lidmaatschap van de EU is dan ook ,,significante vooruitgang'' vereist in de Turkse wetgeving en op het gebied van de rechtsstaat. Dat stelde de Europese Commissie vandaag in een voortgangsrapport over de toetredingsonderhandelingen met Turkije.

Lees meer »

Erdogan: Europa gaat consequenties voelen

De Europese Unie moet de consequenties aanvaarden als ze besluit de lidmaatschapsonderhandelingen met Turkije stil te leggen, stelt een woordvoerder van de Turkse president Erdogan. ,,Als ze terugvallen op dergelijke maatregelen, zullen ze moeten leven met de gevolgen'', zei Ibrahim Kalin in een televisie-interview.

Lees meer »

Politie onderzoekt dood baby in Cuijk

De politie onderzoekt de dood van een baby in een huis in Cuijk (Noord-Brabant). Het kindje werd onwel toen hulpdiensten in de woning aanwezig waren om medische hulp te verlenen aan de moeder. Reanimatie van de baby mocht niet meer baten.

Lees meer »

PvdA-top voelt zich 'genaaid'

Alles wijst erop dat Jacques Monasch een breuk met zijn PvdA heeft geforceerd, zeggen zijn ex-partijgenoten. Zij weten het zeker: hij heeft de lijsttrekkersstrijd gebruikt om zijn eigen partij te lanceren.

Lees meer »

De wereld reageert op winst Donald Trump

Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Na een spannende nacht met veel nek-aan-nekraces tussen hem en de Democratische kandidaat Hillary Clinton, reageert de politieke wereld op de winst van Trump.

Lees meer »

Zorgen over toename crisisopname kinderen

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer maakt zich zorgen over de toename van het aantal crisisopnames in de gesloten jeugdzorginstellingen. Dit jaar is het aantal kinderen en jongeren dat gedwongen opgenomen moet worden gegroeid. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Kalverboer.

Lees meer »

Marechaussee effectiever in opsporing illegalen

In de eerste helft van 2016 heeft de marechaussee 1120 illegalen opgespoord, 700 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat staat in de Rapportage vreemdelingenketen die vandaag is bekendgemaakt door staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

Lees meer »