Slokdarmkanker bij bepaalde patiënten te voorspellen

Wetenschappers zijn erin geslaagd om duidelijk te maken welke patiënten met een aangetaste slokdarm uiteindelijk kanker krijgen. Volgens het AMC in Amsterdam was dit tot nu toe een raadsel. ,,Dit is een doorbraak in het onderzoek naar wat we een Barrett-slokdarm noemen'', zegt AMC-onderzoeksleider Sheila Krishnadath.

Lees meer »

'5-jarige Omran uit Aleppo leeft en is bij zijn gezin'

Het 5-jarige jongetje Omran Daqeesh, dat gewond raakte bij een luchtaanval in Aleppo, heeft geen blijvend fysiek letsel opgelopen en is op dit moment samen met zijn gezin. Eén van zijn familieleden overleefde de aanval niet. Het jongetje liep gisteravond hoofdwonden op, maar was er geen sprake van hersenletsel. Hij kon later die avond het ziekenhuis weer verlaten. De foto van Omran na de aanval gaat de hele wereld over.

Lees meer »

'Minstens vijftig lichamen in massagraf in Mexico'

Familieleden van vermiste Mexicanen hebben in Veracruz, in het oosten van het land, minstens vijftig lichamen aangetroffen in een massagraf. Dat meldt activistengroep Colectivo Solecito. Specialisten van de federale politie helpen met het opgraven van de lichamen, aldus de organisatie.

Lees meer »

Dodelijk virus bereikt Amsterdamse konijnen

RHD2, een dodelijk konijnenvirus, heeft Amsterdam bereikt, meldt AT5. De ziekte tast de organen van de dieren aan, maar laat geen symptomen zien totdat het konijn al bijna sterft. Er is een vaccin beschikbaar, maar dat is bijna op. Voor mensen is er geen gevaar.

Lees meer »

Deel extra inzet op en rond Schiphol teruggeschroefd

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol wordt teruggeschroefd. Dat gebeurt in de loop van vanavond. De driehoek (gemeente, justitie, marechaussee/politie) in Haarlemmermeer heeft dit besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Lees meer »