Alarm om dreigend tekort basisschoolleraren

Er dreigt een groot tekort aan leerkrachten in het Nederlandse basisonderwijs binnen tien jaar. De koepelorganisatie voor basisscholen PO-raad voorspelt dat in dagblad Trouw vandaag. Het gaat om een tekort van ongeveer 7.000 leraren.

Lees meer »

Graf van Michael van Luik voor zesde keer vernield

Opnieuw hebben onbekenden een rommeltje gemaakt van het graf van Michael van Luik op het kerkhof van de Luciakerk in Mierlo. De grafschennis gebeurde ergens tussen maandagmiddag en dinsdagochtend. Bloempotten, fotolijstjes en kaarsenhouders zijn omgegooid. Daarbij is kaarsvet op de grafsteen terechtgekomen.

Lees meer »

'Oppositie wil betere beveiliging Schiphol'

Er moet nu eindelijk eens een gedegen plan komen voor de beveiliging op vliegveld Schiphol, vinden oppositiepartijen D66, CDA, SP en PVV. Volgens De Telegraaf vinden zij dat de luchthaven niet goed is beschermd tegen terreuraanslagen.

Lees meer »

'Brexit uitgesteld tot 2019'

Het Britse vertrek uit de Europese Unie, de zogeheten Brexit, komt mogelijk een jaar later dan verwacht. Dat hebben kabinetsleden volgens de krant The Times gezegd tegen hoge figuren in de financiële wereld in Londen.

Lees meer »

Rechtbank: Van Gelder terecht naar huis gestuurd

Van Gelder eiste deelname aan finale en businessclassticket naar Rio Turner Yuri van Gelder is terecht naar huis gestuurd. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald. Van Gelder werd maandag weggestuurd nadat hij alcohol had genuttigd buiten het olympisch dorp. Volgens zijn advocaat was deze straf buitenproportioneel, omdat de 33-jarige turner slechts 'vier tot vijf' biertjes zou hebben gedronken.

Lees meer »

Militairen gaan helpen bij extra controles Schiphol

Militairen gaan vanaf vrijdagavond helpen bij de extra controles bij Schiphol. De driehoek, bestaande uit de burgemeester, hoofdofficier van justitie en marechaussee en politie in Haarlemmermeer, heeft besloten dat de extra veiligheidsmaatregelen rond de luchthaven langer van kracht blijven. Dit hebben de marechaussee en gemeente Haarlemmermeer bekendgemaakt.

Lees meer »

Turkije vaardigt arrestatiebevel uit tegen oud-topvoetballer Sükür

Turkije wil oud-topvoetballer Hakan Sükür oppakken wegens betrokkenheid bij de mislukte coup op 15 juli. Dit meldt persbureau AFP. Sükür wordt eveneens verdacht van lidmaatschap van 'een terroristische beweging', zoals de groep Gülen-aanhangers door Turkije genoemd wordt. Sükür woont al geruime tijd in de Verenigde Staten.

Lees meer »