De Banne krijgt ambtelijk 'breekijzer' over de vloer

Amsterdam stelt een stedelijk regisseur aan om op te treden in probleemwijken waar extreme overlast of criminaliteit heerst. Ernstige incidenten met hangjongeren in De Banne zijn de directe aanleiding voor het aanstellen van deze ambtenaar die het als 'breekijzer' tegen opkomende bendes opneemt.

Lees meer »

Turkse rechters beschuldigen Erdogan

Mustafa Karadag, de voorzitter van de Turkse vereniging van rechters (Yargiçlar), heeft de autoriteiten er zaterdag van beschuldigd de mislukte staatsgreep te gebruiken om critici binnen de gerechtelijke macht uit te schakelen. Dat melden verscheidene media in het land.

Lees meer »

'Hoop iets te horen van vrouw die weeën kreeg'

Een jonge Franse vrouw kreeg donderdag te midden van alle paniek en stress na de aanslag in Nice spontaan weeën. Juist op het moment dat ze zich schuilhield in een restaurant aan de promenade in de Zuid-Franse kustplaats. Restauranteigenaar Robert hielp haar samen met anderen zo goed als het kon. 'Ik zou graag van iemand horen hoe het met haar gaat'.

Lees meer »

EU schaart zich achter democratisch gekozen regering Turkije

De EU roept op tot 'een snelle terugkeer naar de constitutionele orde in Turkije'. In een gezamenlijke verklaring van zaterdagmorgen zegt EU-buitenlandchef Frederica Mogherini: 'Turkije is een belangrijke partner voor de Europese Unie. De EU staat volledig achter de democratisch verkozen regering, haar instellingen en de rechtsstaat.'

Lees meer »