Agenten willen spijkermat

Agenten willen spijkermatten, omdat ze het in achtervolgingen steeds vaker afleggen tegen racende criminelen. Maar de politietop weigert om de matten aan te schaffen

Lees meer »

Proces liquidatie IJsselstein dient in Amsterdamse bunker

In de zwaarbewaakte bunker van de Amsterdamse rechtbank begint vandaag het proces tegen de twee verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein in april van dit jaar. Familie of keniissen van het 37-jarige slachtoffer zouden zinnen op wraak tegen familileden van de verdachten.

Lees meer »

Van den Heuvel moet zich verantwoorden voor Joran Tapes

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is gevraagd verantwoording af te leggen voor de vraaggesprekken die hij heeft gehad met Joran van der Sloot, die vastzit in de beruchte Challapalka-gevangenis in Peru. Het Openbaar Ministerie in het district Puno wil onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd. Van de interviews van Van den Heuvel zijn video's gemaakt.

Lees meer »

Terreurdreiging in Nederland: wat weten we?

Het is zeer aannemelijk dat de ernst van terreurdreiging de komende tijd toeneemt, zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In hoeverre hebben terroristen Nederland op de korrel? Vijf feiten.

Lees meer »