‘Ik loop al dertig jaar tegen medische missers aan’

Bij het eerste telefoontje kan ik mijn oren nauwelijks geloven. Een vader vertelt dat zijn kindje onthoofd werd bij de geboorte. Het baby’tje werd kapotgetrokken door een gynaecoloog. Gruwelijk. Ik raak geëmotioneerd als ik tegenover dergelijke verdrietige ouders zit. Dat kan ook niet anders.

Lees meer »

Jongen (11) die langzaam in standbeeld verandert krijgt hulp

De 11-jarige Ramesh uit Nepal lijdt aan een zeldzame huidaandoening die hem langzaam maar zeker in een standbeeld verandert. Wandelen of praten lukt niet meer en zijn uiterlijk jaagt andere kinderen de stuipen op het lijf. Zijn ouders moesten lange tijd machteloos toe kijken, maar er is hoop. Er is een mogelijke behandeling en soulzangeres Joss Stone zorgt voor financiële steun.

Lees meer »

Kenneth Vermeer boos op politie: Lijk ik crimineel of zo?

In een filmpje dat op sociale media is verschenen, is te zien hoe Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer staande wordt gehouden vanwege zijn dure auto. Vermeer is niet blij met de zoveelste controle. Het filmpje is volgens Vermeers zaakwaarnemer Winnie Haatrecht van gisteren. ,,De agenten keerden om toen ze Kenneth in zijn auto voorbij zagen rijden. Dit is gewoon etnisch profileren.''

Lees meer »

Westlander 20 jaar cel in voor homomoorden Kralingse Bos

De Rotterdamse rechtbank heeft de 47-jarige Dave J. uit het Westland veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de Kralingse Bos-moorden uit de zomer van 1993. Hij bracht destijds Theo van Lente (56) en Hans Kapteijn (47) op gruwelijke wijze om het leven op een homo-ontmoetingsplaats in het Bos.

Lees meer »

Sven (9) in video over moord op moeder: leefde ze nog maar

De negenjarige Sven was afgelopen augustus in hetzelfde huis als zijn moeder toen zij door haar ex Wilfred O. in Drachten werd doodgestoken. In de rechtbank in Leeuwarden werd vandaag de slachtofferverklaring van het jongetje getoond via een video. ,,Als ik aan mijn moeder denk, denk ik aan leuke dingen."

Lees meer »