ECONOMIE

'Nordea geïnteresseerd in fusie met ABN AMRO'

De Scandinavische bank Nordea wil volgens NRC samengaan met ABN AMRO. Over het voornemen zijn afgelopen zomer in het geheim gesprekken gevoerd, meldt de krant vandaag. Daarbij zou Nordea ook een voorstel hebben gedaan dat inmiddels door de Nederlandse staat is afgewezen.

Lees meer »

President DNB verdedigt voordelen van vrijhandel

Het groeiende verzet tegen globalisering en vrijhandel kan een belangrijke pilaar van de Nederlandse welvaart ondermijnen. De voordelen van internationale handel moeten daarom goed worden uitgelegd en verdedigd. Dat zei de president van De Nederlandsche bank (DNB), Klaas Knot, vrijdag bij de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.

Lees meer »

Postzegel wordt 5 cent duurder

Brieven versturen wordt prijziger. Wie een brief of kaart wil versturen, betaalt vanaf volgend jaar 5 cent meer. Het basistarief komt hiermee te liggen op 78 cent. Volgens PostNL gaan ook andere tarieven omhoog.

Lees meer »

200.000 huishoudens onnodig zonder hypotheek

Strenge en onnodige regels zorgen ervoor dat te veel huishoudens geen passende hypotheek kunnen krijgen. Dat zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, naar aanleiding van nieuw onderzoek. Hij stelt voor om de regels voor het krijgen van een hypotheek te versoepelen.

Lees meer »

Eemscentrale bij Delfzijl gaat gedeeltelijk dicht

Een deel van de Eemscentrale bij Delfzijl gaat dicht. Energiebedrijf Engie sluit per 1 januari twee van de vijf gasgestookte eenheden die de centrale telt. Eind volgend jaar worden ook een derde eenheid en een deel van de Maxima-centrale in Lelystad stilgelegd.

Lees meer »