10.000 euro voor gouden tip in onderzoek Anita van Dijk

Het Openbaar Ministerie (OM) van Rotterdam looft 10.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk. De vrouw werd vrijdag 13 mei neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam en overleed een week later in het ziekenhuis.

Lees meer »

Van der Steur voorspelde in brief 'gedonder' Teevendeal

Minister Ard van der Steur plaatste achttien kanttekeningen in de kantlijn van de brief over de Teevendeal. Hij las in 2014 als Kamerlid de tekst die de toenmalige minister Opstelten naar de Kamer wilde sturen. ,,Daar komt hoe dan ook gedonder van", schreef hij naast een van de alinea's.

Lees meer »

'Opgepakte Fransman wilde 15 aanslagen plegen tijdens EK'

Vijftien terreurdaden plegen tijdens het Europees kampioenschap dat vrijdag begint. Dat was het plan van de Fransman die op 21 mei in Oekraïne werd opgepakt, zo heeft Vasil Hrytsak, het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdiensten (SBU), vandaag bekendgemaakt. De terreurverdachte werd opgepakt met 125 kilo springstof in zijn bezit.

Lees meer »

Marokko toch akkoord met verdrag: uitkeringen omlaag

Marokko is toch nog akkoord gegaan met een aanpassing van het ruim veertig jaar oude socialezekerheidsverdrag met Nederland. Enkele weken voordat Den Haag het verdrag wilde opzeggen, heeft de regering in Rabat een aanvullende eis van tafel gehaald. Nederland zal het verdrag nu niet opzeggen.

Lees meer »

Nieuw onderzoek naar moord op jonkvrouw

De politie heropent het onderzoek naar de moord op de Woerdense jonkvrouw Ruud de Ranitz. De 53-jarige vrouw werd 25 jaar geleden met ingeslagen schedel in haar woning in Molenvliet gevonden. Wim Perlot, leider van het coldcaseteam van de Politie Midden-Nederland: ,,Ik verwacht dat we deze zaak oplossen.''

Lees meer »