Niet pedofielen, maar toeristen en zakenmensen grootste daders sekstoerisme

Sekstoerisme neemt wereldwijd toe doordat reguliere toeristen en zakenmensen zich steeds vaker vergrijpen aan kinderen. De meeste daders waren niet van plan een kind te misbruiken, maar doen het omdat de gelegenheid zich voordeed en ze het gevoel hebben ermee weg te kunnen komen. Deze gelegenheidsdaders, en niet pedofielen, zijn de grootste groep misbruikers.

Lees meer »

Hogehakkenopstand: bedrijf stuurt vrouw op platte schoenen op eerste dag naar huis

Een 27-jarige Londense uitzendkracht heeft deze week in het Verenigd Koninkrijk een hogehakkenopstand uitgelokt. Meer dan honderdduizend mensen hebben een internetpetitie getekend tegen bedrijven die vrouwen dwingen de hele dag hoge hakken te dragen. Accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC) stuurde de vrouw op haar eerste werkdag linea recta naar huis omdat ze haar werk als receptioniste op platte schoenen wilde uitvoeren.

Lees meer »

'Bloedirritant dat bedreigers vrijuit gaan'

Nieuwsbreak met PvdA-voorzitter Hans Spekman Dat columnist Ebru Umar ondergedoken zit in Nederland en haar bedreigers vrijuit gaan is 'bloedirrirant', vindt PvdA-voorzitter Hans Spekman. Maar het probleem is veel breder dan alleen wat speelt rond Umar. 'Het is een totale intolerantie voor afwijkende meningen.'

Lees meer »

’Syriëganger had militaire info’

HUIZEN - Jihadverdachte Rachid el J. uit Huizen had serieuze militaire informatie bij zich toen hij een kleine twee jaar geleden werd opgepakt, omdat hij op het punt zou hebben gestaan om naar Syrië te reizen.

Lees meer »