'Sektarische kerk laat kinderen werken'

De sektarische geloofsgemeenschap Noorse broeders zet kinderen in bij commerciële opdrachten waarmee geld wordt verdiend voor de eigen kerk. Dit is in strijd met de Arbeidstijdenwet. Dit schrijft NRC vandaag op basis van eigen onderzoek.

Lees meer »

Bejaarde vrouw uit Klarenbeek maakt het goed

Het gaat goed met de vrouw (83) uit het Gelderse Klarenbeek die vier dagen lang in de bittere kou in haar tuin lag. Dat heeft haar zoon, die anoniem wil blijven, verteld aan de Stentor. ,,Ze moet nog even in het ziekenhuis blijven, maar is goed bij!"

Lees meer »

Directeur sjoemel-spermabank Bijdorp aangeklaagd

Ouders en donorkinderen slepen oud-directeur Jan Karbaat van spermabank Bijdorp voor de rechter. Ze stellen hem aansprakelijk voor het gesjoemel met donorgegevens en -sperma in de Barendrechtse kliniek. Sinds de misstanden aan het licht zijn gekomen, is er veel onrust en onzekerheid binnen gezinnen.

Lees meer »

Rutte zoekt met intense oproep oplossing Oekraïneverdrag

Minister-president Mark Rutte heeft een intense laatste oproep aan de oppositie gedaan om gezamenlijk een oplossing te vinden op het 'nee' bij het Oekraïnereferendum. Lukt dat niet, dan dreigt instabiliteit aan grenzen van Europa en verdeeldheid in het gezamenlijke optreden tegen Rusland, waarschuwt hij.

Lees meer »

Graftombe van Jezus voor het eerst in eeuwen geopend

Voor het eerst in eeuwen wordt de mysterieuze graftombe blootgelegd waar volgens de overlevering Jezus Christus na zijn kruisiging begraven werd. Lang werd gedacht dat er niets meer van over was, maar bij de restauratie van de kerk die er bovenop is gebouwd in het oude, ommuurde deel van Jeruzalem, is het tegendeel ontdekt.

Lees meer »