Dijkhoff stelt adviescollege levenslang in

Vanaf 1 maart 2017 gaat een speciaal adviescollege bekijken of iemand die tot levenslang is veroordeeld zich na 25 jaar detentie kan gaan voorbereiden op een mogelijke terugkeer in de samenleving. Dat schrijft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) dinsdag aan de Tweede Kamer. Hij wil zo tegemoetkomen aan een reeks gerechtelijke uitspraken, waardoor levenslang in de praktijk de afgelopen tijd niet meer wordt opgelegd.

Lees meer »

Inkomenstoets moet gratis trouwen aan banden leggen

De overheid moet het gratis sluiten van een huwelijk moeilijker maken. De voorziening is zó populair dat veel gemeenten al een ontmoedigingsbeleid voeren. Maar daardoor komt het trouwrecht van arme mensen in de knel voor wie de voorziening bedoeld was, zegt de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVBB). De vereniging pleit voor een inkomenstoets.

Lees meer »

Webwinkels bedonderen klanten bij retourneren

Niet alle webwinkels in de modebranche houden zich netjes aan de wettelijke regels als een klant een aankoop annuleert. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat sommige winkels de bezorgkosten niet of niet altijd terugstorten als een klant een product teruggestuurd.

Lees meer »