IND: Verdachte Syriërs in Nederland

In de stroom vluchtelingen uit Syrië zijn ook zeker twintig verdachten van oorlogsmisdaden naar Nederland gekomen. Hoewel ze vuile handen maakten in de burgeroorlog in eigen land, kunnen zij niet worden uitgezet.

Lees meer »

Inzameling voor crematie hond na inbraak

Ruim 2700 euro hadden Joke en Lex Conrad uit Delft bij elkaar gespaard. Hun hond Daisy is erg ziek, en met een groot deel van het spaargeld wilde het echtpaar een mooie crematie voor de hond regelen. Dit hele bedrag is hun alleen in één klap ontnomen.

Lees meer »

Uitgehuwelijkt: ‘Teruggaan betekent mijn dood'

Ze laat de stof van de trouwjurk voorzichtig door haar vingers glijden. Angst, verdriet en woede wisselen elkaar in moordend tempo af. Nog dezelfde dag zal de 22-jarige Nesayem* in het huwelijksbootje stappen: ze blijkt uitgehuwelijkt te zijn aan haar neef

Lees meer »

Dreigbrieven voor moskeeën

Meerdere moskeeën in Nederland hebben donderdag een dreigende brief gekregen. Daarop staan een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland afgebeeld, vergezeld van de tekst "Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie."

Lees meer »

Jonge D66'er bedreigt Geert Wilders met de dood

Een lid van de Jonge Democraten Fryslân, de jongerenorganisatie van D66, is in opspraak geraakt na een doodsbedreiging aan het adres van Geert Wilders op internet. De politie meldt vrijdagochtend dat de verdachte zichzelf heeft gemeld op het bureau en dat hij momenteel wordt verhoord.

Lees meer »

OM eist twaalf jaar cel voor fatale steekpartij Joeri Edelijn

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 12 jaar cel geëist tegen een 25-jarige Udenaar voor het doodsteken van Joeri Edelijn. De fatale steekpartij vond vorig jaar mei plaats op de Markt in Uden. Ook een 24-jarige inwoner van Erp verscheen voor de rechtbank in Den Bosch. Hij hoorde twee jaar behandeling voor veelplegers tegen zich eisen.

Lees meer »