Boze glazenwasser gooit ei tegen raam

Een glazenwasser heeft uit boosheid een ei tegen het raam van de Veenendaalse Sylvia Dros gegooid. De vrouw wilde niet dat de glazenwasser ongevraagd haar ramen waste en wilde een rekening niet betalen.

Lees meer »

Nederlanderschap makkelijker ingetrokken

Het Nederlanderschap kan voortaan in meer situaties worden ingetrokken. Nu kan dat al na een veroordeling voor terroristische misdrijven maar voortaan ook bij mensen die zijn gestraft voor het geven of volgen van een terroristische training.

Lees meer »

Advocaat eist onderzoek naar oppakken meisje (16)

De kinderombudsman moet onderzoek doen naar het handelen van de politie rond de aanhouding van het Haagse meisje (16) dat op 4 februari in Rotterdam van straat werd geplukt vanwege een onderzoek naar een mogelijke jihadganger. Dat vindt de advocaat van de familie van het meisje.

Lees meer »

'Vermogensbelasting in strijd met Europees Recht'

De vermogensbelasting in Nederland is in strijd met Europees recht en kan leiden tot oneigenlijke ontneming, ofwel diefstal. Mensen die zeer verschillende resultaten behalen op hun vermogen, betalen hetzelfde percentage belasting. Dat leidt volgens advocaat-generaal René Niessen tot willekeur.

Lees meer »