Mogelijk ronselpraktijken voor jihad op mbo-scholen

Op de Nederlandse mbo-scholen worden mogelijk jihadisten geronseld. Dit laat de MBO Raad weten in een waarschuwing die de brancheorganisatie van alle scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie naar alle aangesloten scholen heeft gestuurd. Om hoeveel gevallen het gaat, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

170 mensen gegijzeld in hotel Mali

Gewapende mannen hebben vrijdag een groot hotel in de Malinese hoofdstad Bamako aangevallen. Volgens plaatselijke media wordt in en rond het Radisson-hotel in het centrum van de stad geschoten. Militairen en politie hebben het hotel omsingeld.

Lees meer »

Coldcaseteam zoekt naar sinds 1988 vermiste vrouw

Een coldcaseteam van de politie heeft woensdag duikers in een plas bij Haastrecht (Zuid-Holland) laten zoeken in verband met de in 1988 verdwenen Alie Spruit. ,,We kunnen nog niet zeggen of er iets is gevonden'', zegt een woordvoerder van de politie.

Lees meer »

Kamerdebat Parijs: voer beveiliging grenzen op

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de terreur in Parijs. De fractievoorzitters voeren het woord. Hoofdonderwerp in het debat is het verzoek om meer geld voor veiligheid in Nederland. Politiek verslaggevers Jan Hoedeman en Laurens Kok twitteren live vanuit de Tweede Kamer.

Lees meer »