Robot Phi helpt verstandelijk beperkten

Philadelphia zet als eerste zorgorganisatie voor verstandelijk beperkten in Nederland een robot in bij de zorg voor hun cliënten. Robot Phi is sociaal, zelflerend, kan emoties en gezichten herkennen en draait op software die ontwikkeld is door cliënten, verzorgers en medewerkers.

Lees meer »

Zeker tien eisers voor smartengeld in Wilders-zaak

Zeker tien mensen eisen smartengeld van Geert Wilders. De eisers voelen zich gekwetst door de 'minder Marokkanen'-uitspraak van de PVV-leider in 2014. AD-verslaggever Tobias den Hartog is bij de derde zittingsdag aanwezig. Volg de zaak hier live via Twitter.

Lees meer »

Wietteelt onder controle Rijk

Er komt een radicale omslag in het wietbeleid in Nederland. Hennep moet voortaan geteeld worden door kwekerijen die onder controle staan van de overheid. Zij betalen dan ook belasting. Dat wil een meerderheid in de Tweede Kamer.

Lees meer »

Geen deal in moordzaak volleybalster Ingrid Visser

De advocaten van de beklaagden in de zaak van de moord op het Nederlandse stel Lodewijk Severein en Ingrid Visser zijn er niet in geslaagd een deal met de aanklagers te sluiten. De krant La Verdad de Murcia meldt vandaag dat overleg tussen de advocaten en aanklagers en raadslieden van nabestaanden vruchteloos is gebleven.

Lees meer »