Vader slaat directeur school in zijn gezicht

Een directeur van een middelbare school in Tilburg is twee keer in zijn gezicht geslagen door de vader van een leerling. De vader zou woest zijn geworden omdat de directeur zijn dochter op haar grove taalgebruik had aangesproken.

Lees meer »

Maatregelen werken niet: jongeren onder de 18 drinken stug door

Jongeren zijn geen druppel minder gaan drinken, ondanks de verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar. 14 procent van de jeugd drinkt zelfs meer dan 20 glazen in het weekend. Ook het kopen van alcohol is nog veel te makkelijk voor de jonge drinker. Ouders zijn ook veel te laks en kopen zelfs alcohol voor hun kind.

Lees meer »

Veertig jaar oude moordzaak waarschijnlijk opgelost

Ruim veertig jaar na dato is de politie in California er alsnog in geslaagd om twee verdachten aan te houden voor de moord op twee jonge meisjes in 1973. De mannen (beiden 65) werden aangehouden nadat een coldcaseteam nog eens kritisch naar de zaak keek met behulp van de nieuwste technieken.

Lees meer »

Bijna helft kindermisbruikers ontloopt gevangenisstraf

Van de volwassenen die een kind seksueel hebben misbruikt, krijgt bijna de helft (43 procent) geen gevangenisstraf. Slechts een op de vijf daders krijgt een vrijheidsstraf van meer dan een jaar, terwijl de wet er maximumstraffen op stelt van zes jaar tot zestien jaar.

Lees meer »

Donorwet door de Kamer vanwege ov-vertraging laatste kamerlid

Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, Frank Wassenberg, was heilig van plan tegen de nieuwe donorwet te stemmen, maar hij bleef steken in het openbaar vervoer. Was dat niet zo geweest, dan was de wet niet aangenomen met 75 tegen 74, maar hadden de stemmen gestaakt. In zo'n geval is een voorstel verworpen.

Lees meer »