Manafort, campagneleider van Trump, stapt op

Amper twee maanden na zijn benoeming is de campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, opgestapt. De Republikeinse presidentskandidaat bevestigde vrijdag diens vertrek. Manafort was in opspraak geraakt nadat zijn naam opdook in de geheime boekhouding van de partij van de verdreven pro-Russische Oekraïense president Janoekovitsj.

Lees meer »

Zeventig paspoorten met Nederlands visum gestolen in Marokko

Meer dan zeventig paspoorten van Marokkaanse burgers die een visum voor Nederland hadden aangevraagd, zijn vorige week in Marokko gestolen tijdens een beveiligd transport door een koeriersbedrijf. De geheime diensten van het land zijn 'in de hoogste staat van paraatheid', meldde de Marokkaanse krant Assabah (De Morgen) woensdag. De diensten vrezen dat de documenten in handen zijn gevallen van criminelen of terroristen.

Lees meer »

Politie Amsterdam vindt 1,3 miljoen euro in auto

De politie heeft vorige week 1,3 miljoen euro aangetroffen in een verborgen ruimte in een auto in Amsterdam-Oost. In een woning werd onder andere 13 kilo cocaïne gevonden. Twee mannen en een vrouw uit Albanië zijn aangehouden voor witwassen en handel in harddrugs.

Lees meer »

Mogen psychiaters Trump gek verklaren?

Mogen psychiaters en psychologen zich in het openbaar uitlaten over de vraag of Donald Trump wel goed bij zijn hoofd is, zonder dat ze hem hebben onderzocht? Die vraag werpt de New York Times op nu sommige Amerikaanse psychotherapeuten niet schromen de diagnose te stellen dat de Republikeinse kandidaat een gevaarlijke narcist is.

Lees meer »

Turkije wil binnen zeven jaar toetreden tot de EU

Turkije wil binnen zeven jaar toetreden tot de Europese Unie. In 2023 viert de Turkse Republiek haar honderdste verjaardag en dat zou een prachtige gelegenheid zijn om ook het EU-lidmaatschap te vieren, zegt de Turkse permanent vertegenwoordiger bij de Europese Unie in de Duitse krant Die Welt.

Lees meer »

Vrijspraak voor fataal koolmonoxideongeval

Twee loodgieters zijn vandaag in hoger beroep vrijgesproken van dood door schuld, nadat in januari 2013 een vader (86) en zoon (53) om het leven kwamen door koolmonoxidevergiftiging. Dat gebeurde in een vakantiewoning in Zeewolde.

Lees meer »