Amsterdamse Pauline (30): Buurman sloeg minutenlang op me in

De Amsterdamse Pauline Groenhof is met stomheid geslagen, letterlijk. De 30-jarige werd vrijdag op weg naar haar werk uit het niets door haar buurman opgewacht nabij het trapportaal van haar flat. ,,Hij zei 'niet zo snel Pauline' en stompte me direct daarna vol met zijn vuist in mijn gezicht. Dat ging minutenlang door."

Lees meer »

'Situatie verlamde Antonia (87) onacceptabel'

Antonia uit Twello is 87 jaar en half verlamd. Ze redt zich redelijk thuis, maar heeft wel een beetje hulp nodig. Zorgverlener Sensire wilde die hulp wel bieden, maar pas nadat ze een contract tekende waarvan ze de inhoud niet kende. Het leverde haar torenhoge rekeningen op.

Lees meer »

Oud-korpschef Bouman legt werk neer

DECLARATIESCHANDAAL: Oud-korpschef Gerard Bouman, die een adviseursfunctie bij de politie had, legt zijn werk tijdelijk neer. Dat is besloten na overleg met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie, zo bevestigen bronnen aan deze krant. De minister zal later vandaag de Tweede Kamer op de hoogte brengen.

Lees meer »

'Zonder kroongetuigen Peter la S. en Fred R. geen liquidatieproces'

Zonder de inbreng van in eerste instantie Peter la S. en later Fred R. als kroongetuigen zou er geen liquidatieproces Passage zijn geweest. Dan zouden diverse afrekeningen mogelijk nooit zijn opgehelderd en zou het moorden wellicht zijn doorgegaan. Ook zou het niet zijn gelukt opdrachtgevers voor de rechter te brengen.

Lees meer »

Parkeertarieven om ziek van te worden

De parkeerkosten bij ziekenhuizen lopen de spuigaten uit, constateert de PvdA. Minister Schippers (Volksgezondheid) moet onderzoeken waar patiënten en bezoekers het diepst in de buidel moeten tasten en waarom dat eigenlijk is.

Lees meer »

Tweede verdachte moord Chahid Yakhlaf is 'Big Head'

De vermoedelijke daders van Chahid Yakhlaf © Politie http://s.parool.nl/s-a4409094/ De tweede verdachte die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de in Amsterdam bekende crimineel Chahid Yakhlaf is de 26-jarige Mohamed H. uit Rotterdam. In het criminele milieu wordt hij ook wel 'Eitje' genoemd, 'Big Head' of 'Groothoofd'.

Lees meer »

'Ik kies voor eigen land eerst, dat is politiek'

GEERT WILDERS: Geert Wilders kreeg veel kritiek op zijn miniverkiezingsprogramma dat hij zonder toelichting de wereld instuurde. Die geeft hij nu. En een uitwerking in een Plan voor Nederland. ,,De kern van je verhaal moet op één A4 passen.''

Lees meer »