Astrid Holleeder wilde broer Willem vermoorden

Astrid Holleeder heeft serieus overwogen om haar criminele broer Willem te vermoorden. ,,Het is genoeg. Ik ga hem vermoorden'', beschrijft Astrid in haar vandaag verschenen boek Judas: Een familiekroniek. Ze was de langdurige 'terreur' van haar broer zat, maar zag uiteindelijk af van het plan om hem dood te schieten.

Lees meer »

PvdA overwoog Samsom te vervangen

De PvdA heeft na de dramatische gemeenteraadsverkiezingen van 2014 serieus overwogen om Diederik Samsom te vervangen. Lodewijk Asscher zou zijn opvolger worden, vanuit het kabinet. Dat bevestigt Samsom vandaag in een interview in het AD-Magazine, waarin hij ook voor het eerst openhartig over zijn scheiding praat.

Lees meer »

Oordeel zelf: dit is het plan van Geert Wilders

Oproep. Dit is plan van Geert Wilders. Over hoe het verder moet met Nederland. Wat vindt u ervan? Dat willen we graag weten. Stuur uw reactie van maximaal 300 woorden naar brieven@ad.nl. We publiceren een bloemlezing in de krant van maandag.

Lees meer »

Britse kranten vallen Brexit-rechters keihard aan

Een aantal Britse kranten gaat bijzonder fel in de aanval tegen de rechters die gisteren besloten dat Brexit-onderhandelingen alleen mogen doorgaan met toestemming van het parlement. ,,Enemies of the people", worden de rechters laatdunkend genoemd. Talloze Britten reageren verbijsterd op de voorpagina's.

Lees meer »

Rechter die Morsi veroordeelde overleeft autobom

Een rechter die in 2015 de afgezette Egyptische president Mohamed Morsi veroordeelde, is vandaag aan de dood ontsnapt. Een autobom in Caïro ontplofte toen rechter Ahmed Aboul Fotouh voorbijreed. Niemand is gewond geraakt, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

Lees meer »

'Laat Verenigd Koninkrijk zelf timing Brexit bepalen'

Het is aan het Verenigd Koninkrijk om het startpunt voor het vertrek uit de EU te bepalen. Dat heeft voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, vandaag expliciet benadrukt in een kort telefoongesprek met de Britse premier Theresa May, liet zijn woordvoerder weten.

Lees meer »