Ouderbijdragen Amsterdamse scholen 'rijzen de pan uit'

Amsterdamse basisscholen vragen ­gemiddeld 112 euro aan ouderbijdrage, middelbare scholen 263 euro en sommige scholen vragen zelfs 2000 euro. Dat blijkt uit onderzoek van SP Amsterdam. "Dit lijkt mij erg onverstandig", zegt SP-raadslid Erik Flentge. "Alleen kinderen met rijke ouders kunnen dan naar die school."

Lees meer »

Ontvoerde peuter Insiya (2) zit in India

De 2-jarige Insiya Hemani is door haar vader meegenomen naar India. Shehzad Hemani ontvoerde vorige maand zijn dochtertje met grof geweld in Amsterdam en houdt zich nu op in de stad Mumbai. Dat heeft De Telegraaf ontdekt.

Lees meer »

Twee broers aangehouden voor ongeluk Tilburg

Een 62-jarige man en een 59-jarige vrouw werden donderdagavond 27 oktober aangereden op de Bredaseweg in Tilburg. De man en de vrouw overleden ter plaatse, de dader is doorgereden en de politie ging hard op zoek naar de bestuurder. Inmiddels zijn twee broers van 20 en 23 uit Tilburg aangehouden.

Lees meer »

Oud-korpschef Bouman onder de loep in geldsmijtrel

Nieuw onderzoek moet uitwijzen of oud-korpschef Gerard Bouman vuile handen heeft gemaakt in de geldsmijtrel rond de centrale ondermingsraad van de politie. Dat zeggen ingewijden tegen deze krant. Mogelijk fêteerde Bouman de COR om zo besluiten door te drukken.

Lees meer »