Vastgoedbaas krijgt voorkeur van COA

Witmarsum - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) betaalt zich blauw aan de huur van vakantieparken en lege kantoren voor de opvang van vluchtelingen. Een select aantal ondernemers verdient daar flink aan, terwijl anderen door de overheidsdienst buiten de deur worden gehouden.

Lees meer »

Amsterdamse crimineel gearresteerd in Dublin

De Amsterdamse crimineel Naoufal F. (35), die een belangrijke rol wordt toegedicht bij liquidaties van Amsterdamse criminelen, is gearresteerd in Dublin. Hij werd vorige week onverwacht aangetroffen in een woning die volgens de recherche gebruikt werd door hoofdrolspelers in een onderwereldoorlog tussen Ierse bendes.

Lees meer »

'Straf voor beledigen staatshoofd ouderwets'

De Tweede Kamer vindt dat het beledigen van een bevriend staatshoofd niet meer strafbaar zou moeten zijn. Nu kan iemand daar nog maximaal 2 jaar celstraf voor krijgen. Maar een meerderheid van VVD, SP, PVV, D66 en GroenLinks wil dat veranderen. ,,Onze vrijheid van meningsuiting mag nooit door een buitenlandse leider zoals Erdogan ter discussie worden gesteld,'' zegt VVD-Kamerlid Joost Taverne.

Lees meer »

Hans Teeuwen gaat los op 'jongenshoertje' Erdogan

Het beledigen van een bevriend staatshoofd mag in Nederland dan bij wet verboden zijn, maar cabaretier Hans Teeuwen laat zich door het, volgens veel politici achterhaalde wetsartikel, niet afschrikken. Teeuwen haalt tegenover RTL Nieuws flink uit naar de Turkse president Erdogan, nadat bondskanselier Merkel vandaag toestond dat een Duitse komiek voor hetzelfde feit vervolgd mag worden.

Lees meer »

Kabinet: 'Geen Marokkaans probleem, wel vaak een probleem van Marokkanen'

Agressie en onsportief gedrag in het amateurvoetbal is een probleem, erkennen ministers. En ja, vaak zijn daar voetballers met een Marokkaanse achtergrond bij betrokken. Maar nee, er is geen sprake van 'een Marokkaans probleem'. Met een zelfde stelligheid waarmee leden van het kabinet hun zorgen uiten over het wangedrag op sportvelden, zetten ze zich af tegen de ongenuanceerde uitspraken van voetbalcommentator Johan Derksen.

Lees meer »