Logopedist broodnodig bij voorschools onderwijs

Wie goed is met taal, beheerst de basisvaardigheid om te leren, te begrijpen en zich goed uit te drukken. De overheid rekent het daarom tot haar taak om kinderen vanaf 2 jaar die basisvaardigheid bij te brengen als de ouders de taligheid missen.

Lees meer »

Meerderheid Tweede Kamer voor 'luchtbrug' Turkije

Een plan van de PvdA om een maand lang dagelijks honderden mensen vanuit Turkije over te vliegen naar Europa, lijkt een kleine meerderheid in de Kamer te krijgen. Coalitiepartner VVD ziet echter niets in het voorstel en is nu woest, bleek donderdag tijdens een Kamerdebat over het asielbeleid.

Lees meer »

Familiehond zorgde ervoor dat zoontje niet blind is

Voor de zachte reus Alfie, de hond van de familie Cannon uit Schotland, staan heel wat extra snoepjes en knuffels te wachten, nadat zijn ongewone gedrag waarschijnlijk het gezichtsvermogen van zijn jongste baasje heeft gered. Het is een echte ‘dog-tor’.

Lees meer »

NAVO-bevelhebber verdenkt Poetin van ernstige zaken

NAVO-opperbevelhebber Philip Breedlove heeft onlangs geen blad voor de mond genomen en de Russische president Poetin van ernstige zaken beschuldigd. Zo zou hij met opzet een vluchtelingencrisis creëren om Europa in de problemen te brengen. Dat meldt de NOS.

Lees meer »