BKR-registratie bij roodstand

Miljoenen bankklanten krijgen per 1 december een BKR-registratie. De mogelijkheid om rood te staan moet vanaf die datum verplicht worden gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

Lees meer »

Honderden op begrafenis onbekend meisje

Een onbekend meisje heeft een waardig afscheid mogen krijgen. Honderden mensen kwamen in Oxford naar een begrafenis van een baby waarvan de naam of familie onbekend is. Agenten die het babymeisje vonden, hebben haar Raihana genoemd, meldt Metro UK.

Lees meer »

Veel meer 'nee' dan 'ja' bij registraties Donorweek

Tijdens de afgelopen Donorweek hebben zich voor het eerst meer mensen gemeld die niet hun organen willen afstaan dan wel. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Van de bijna 31.844 nieuwe donorregistraties vulden 5.414 mensen 'ja' in (17 procent) en maar liefst 26.430 (83 procent) 'nee'.

Lees meer »

Wijkagent wil mensen aan het denken zetten met 'harde tweet'

De tweet die wijkagent Jan-Michiel Quak van de politie Vleuten-De Meern gisteravond verstuurde levert boze reacties op. Veel mensen vinden de tweet waarin de agent een vermeende vader verwijt dat hij de verlichting van zijn dochter niet heeft gemaakt ongepast, maar zelf tilt Quak daar niet te zwaar aan: 'Dat is nou eenmaal Twitter.'

Lees meer »