Nederlandse bazen lezen allang mee met mails en chats

Werkgevers in Nederland mogen allang meekijken met chat- en mailverkeer van hun werknemers. De uitspraak die het Europees Hof voor de Rechten van de Mens woensdag heeft gedaan is ,,een bevestiging van Nederlandse wetgeving", zegt een woordvoerster van de Autoriteit Persoonsgegevens, het vroegere CBP.

Lees meer »

Anonieme mails opgedoken met 'radarbeelden MH17'

De Stichting Vliegramp MH17 is in het bezit van drie e-mails met daarin diverse stilstaande radarbeelden van de ramp met vlucht MH17. Ook staan in de mails begeleidende teksten en uitwerkingen van communicatie van Russische en Oekraïense afkomst.

Lees meer »

Metronetwerk Rotterdam loopt tegen limiet aan

Het Rotterdamse metronetwerk dreigt binnen nu en vijf jaar uit zijn jasje te groeien door de toestroom van meer reizigers en de komst van de Hoekse Lijn. De RET werkt nu al achter de schermen aan een plan om grote groei in de toekomst op te vangen.

Lees meer »

Onderzoek naar risico agent bij werk met vluchteling

Europese politiebonden kampen met veel vragen rond de omgang met vluchtelingen. Zo zijn er zorgen over de eigen gezondheid en veiligheid, en de politiecapaciteit en -training. Met een groot Europees onderzoek onder zo’n 800.000 dienders wil de Europese Politiebond (EPU) de situatie in kaart brengen.

Lees meer »

Khadija Arib (PvdA) gekozen tot nieuwe Kamervoorzitter

Khadija Arib (PvdA) is woensdagavond gekozen als nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. De strijd ging tussen de Kamerleden Khadija Arib (PvdA), Martin Bosma (PVV), Ton Elias (VVD) en Madeleine van Toorenburg (CDA). Er moest maar liefst vier keer gestemd worden tot de definitieve winnaar bekend werd.

Lees meer »