Jongere wil geen Jan Soldaat worden

Studenten van de specialedefensie-opleiding VeVa keren het leger massaal de rug toe. De krijgsmacht ziet graag dat driekwart als soldaat of matroos aan de slag gaat, maar haalt net 30 procent.

Lees meer »

Rutte: Doe even normaal bij de intocht van Sinterklaas

Premier Mark Rutte heeft opgeroepen om 'met elkaar even normaal te doen' bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag. 'Hoeveel agenten moeten erbij, en poortjes en toestanden? Kom op, dat is niet normaal', sprak Rutte vandaag over de strenge veiligheidsmaatregelen rond de intocht in Maassluis.

Lees meer »

Crisisaanpak Veiligheidsregio Zuid-Limburg faalt

De crisisaanpak in de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft deels gefaald en moet worden vernieuwd. Dat concludeert de leiding van deze veiligheidsregio op grond van de brand bij het chemische bedrijf Chemelot vorig jaar. Dat schrijft De Limburger zaterdag.

Lees meer »

Sinterklaas komt aan in Maassluis

Duizenden wachtende kinderen in de haven van het pittoreske stadje Maassluis krijgen nauwelijks iets mee van de bizarre veiligheidsmaatregelen rond de intocht van Sinterklaas. Vrolijke zwaaien ze, velen verkleed, met hun vlaggetjes en zingen liedjes. Een groot ponton staat klaar om Sinterklaas en zijn bontgekleurde Pieten te ontvangen.

Lees meer »