Voorbeeld HTML

Drie verzorgingshuizen vrij van extra toezicht

De woon-zorgcenta Amerhorst en Agnietenhove in Amersfoort en verzorgingshuis Klaverweide in Barneveld staan niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ). Daarmee staat in deze regio alleen nog Beweging 3.0 op de lijst van staatssecretaris Van Rijn.

Lees meer »

Klassiek zeilschip de Halve Maen vaart weer langs

Het klassieke zeilschip de Halve Maen is op zijn terugtocht door het Groene Hart. De 17de-eeuwse replica is onderweg van Rotterdam naar het Westfries Museum in Hoorn dat het schip in bruikleen heeft. Het museumschip is van maart tot november te bezoeken in de historische haven van Hoorn.

Lees meer »

Zeven jaar cel en tbs geëist tegen Danny D.

ustitie heeft zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Danny D., die de 14-jarige Lisa uit Spijkenisse vorige zomer weglokte van een camping en misbruikte. Ook moet hij een voorwaardelijke straf die hij kreeg van 204 dagen alsnog uitzitten.

Lees meer »

Veroordeelde schietende agent wil van zijn straf af

De Rotterdamse politieman Deddy S. (39), die twee weken geleden door het gerechtshof in Den Haag schuldig werd bevonden aan een poging tot doodslag op de 33-jarige Ali Ouaalit uit Bodegraven, wil van zijn straf af. Hem werd een maand gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur opgelegd, maar daar legt hij zich dus niet bij neer. Hij gaat in cassatie tegen het vonnis.

Lees meer »

Apeldoorns gezin kiest definitief voor de Spaanse zon

Veel ervaring in het runnen van een camping hebben ze niet, meer dan 'si' en 'gracias' komen nog niet voor in hun Spaanse woordenschat. Toch waagt het gezin Bresters uit Apeldoorn de sprong in het diepe. Deze zomer emigreren Bas (43), Els (43), Pepijn (14) en Rik (12) naar Spanje, waar ze een camping overnemen. Ook hond Puck en kat Ninja verhuizen mee naar de Spaanse zon.

Lees meer »