Studenten laten het afweten tijdens NK reizen in de spits

Zo'n 27.000 studenten hadden zich aangemeld voor het facebookevenement 'NK reizen in de spits'; een actie tegen de bessling van NS en de universiteitsbesturen om studenten voortaan te weren uit de spits. Maar het bleef dinsdagochtend rustig op het spoor. De duizenden studenten waren op de stations in geen velden of wegen te bekennen.

Lees meer »

Zorglulkoek

Wie zei daar dat ambtenaar zijn een suffe baan is? Ik raak er juist steeds meer van overtuigd dat ambtenaren behept zijn met een grote mate van taalkundige creativiteit.

Lees meer »

Hoorn: ’Geen zorgplicht schoonmakers’

Het Hoornse college is niet van plan de gunning van het schoonmaakwerk in het stadhuis aan WerkSaam terug te draaien. Ook zal de gemeente zich niet inspannen de schoonmakers die het werk tot nu toe deden, aan het werk te houden.

Lees meer »

Westfriesgasthuis toont menselijke kant

Een rode, gele of witte roos, een gerbera, een lelie. Elke nabestaande koos een bloem die hem of haar deed denken aan zijn of haar dierbare overledene. Bij elkaar gestoken vormen ze kleur- en fantasierijke boeketten.

Lees meer »

Bourgeois wil Vlaamse grondwet: "Wij zijn een natie"

Vlaanderen moet volwaardige constitutieve autonomie krijgen. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N­-VA), die in eigen naam spreekt in De Standaard en Het Nieuwsblad. Hij roept het federale parlement op om de grondwet voor herziening vatbaar te verklaren.

Lees meer »