ECONOMIE

Pensioenkorting blijft reëel gevaar

Pensioenkortingen blijven als het zwaard van Damocles boven de grote pensioenfondsen en hun deelnemers hangen. Door de aanhoudende lage rente herstelde hun financiële gezondheid afgelopen kwartaal opnieuw nauwelijks. Het moment waarop gepeild wordt of er volgend jaar gesneden moet worden in de pensioenen komt tegelijkertijd steeds dichterbij.

Lees meer »

Starbucks gaat vol voor luxere koffiezaken

Starbucks wil wereldwijd duizend luxe koffiezaken openen. De eerste vestiging van Starbucks Reserve Roastery werd in 2014 al geopend in Seattle, maar de grootste keten van koffieshops ontvouwde vandaag pas plannen om het luxe koffiesegment wereldwijd te veroveren met het concept.

Lees meer »

'Aanscherping leennormen maakt huizen niet onbereikbaar'

De aanscherping van de leennormen voor hypotheken heeft koophuizen de afgelopen jaren per saldo niet minder bereikbaar gemaakt. De inkomensnormen werden strenger, maar door de lage rente en de bescheiden groei van inkomens kan er nu méér worden geleend dan voor de crisis, stelt De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag.

Lees meer »

Sollicitatie bij Unilever alleen nog via internet

Wie bij Unilever solliciteert, hoeft niet meer op gesprek te komen. Het concern selecteert zijn personeel voortaan enkel met online games en een video-interview. Daarmee zorgt het concern, dat 169.000 werknemers telt, voor een revolutie op de arbeidsmarkt.

Lees meer »

Wat we moeten weten over de CETA en TTIP verdragen

Wereldwijd roepen de vrijehandelsverdragen CETA en TTIP veel weerstand op. De handelsverdragen zouden vrije handel bevorderen, maar hebben grote gevolgen voor onder meer milieu en voedselveiligheid. Een toegevoegde verklaring zou volgens minister Ploumen soelaas bieden, maar de gevolgen blijven hetzelfde. Het AD legt in vijf vragen uit wat de vrijhandelsverdragen betekenen.

Lees meer »

'Nederland laat miljarden uit Europa liggen'

Nederland laat miljarden euro's steungeld aan zijn neus voorbijgaan, omdat het nauwelijks een beroep doet op het Europese Juncker-investeringsfonds. Dat zegt werkgeversorganisatie VNO/NCW. De werkgevers sporen het kabinet aan tot actie.

Lees meer »

Uitgever NRC neemt Limburgse kranten over

Het Belgische uitgeefbedrijf Mediahuis, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, neemt met ingang van 1 januari 2017 uitgever Concentra Media Nederland over. Dat bedrijf geeft de Limburgse regionale dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad uit.

Lees meer »