Wat gaat de Nederlandse marine doen in Haïti?

De Nederlandse marine is met twee schepen onderweg naar Haïti om hulp te verlenen. Het land is zwaar getroffen door orkaan Matthew - er kwamen honderden mensen om het leven, en er is nu een groot tekort aan eten en drinken. Bovendien is er een uitbraak van cholera. Wat kan de Nederlandse marine doen?

Lees meer »

Syriër bindt terreurverdachte vast en belt politie

De Duitse politie heeft na een lange klopjacht de terreurverdachte opgepakt naar wie sinds zaterdagochtend massaal werd gezocht. In de nacht van zondag op maandag werd de man, een migrant uit Syrië, opgepakt in de Duitse stad Leipzig. Hij zou door een landgenoot zijn vastgebonden, die daarop de politie belde.

Lees meer »

In een verkiezing moet je zieltjes winnen

Deze column is helaas niet compleet, omdat ik niet alle research kon doen die nodig was. Dat komt omdat Geert Wilders mij zonder reden op Twitter heeft geblokkeerd: het klinkt misschien onbelangrijk, maar betekent dat ik niet meer kan lezen wat hij op zijn belangrijkste spreekbuis des volks deelt.

Lees meer »

Hard tegen hard in smerig tweede debat

„Zijn kinderen”, wist Hillary Clinton uit te brengen toen haar na anderhalf uur ruziemaken, werd gevraagd wat ze in haar tegenstander waardeert. „Ze zijn getalenteerd en toegewijd, dat zegt iets over Donald Trump zelf.”

Lees meer »